BELANGENBEHARTIGING

De Vereniging Arts en Voeding behartigt de belangen van artsen die zich bezighouden met gezonde voeding en leefstijlinterventies die wetenschappelijk onderbouwd zijn en een brug slaan tussen kennis en de daadwerkelijke toepassing ervan in de praktijk.

 

Ons doel is meer bewustwording en kennis te creëren onder de artsenpopulatie in Nederland, over de rol van voeding en leefstijl bij gezondheid en ziekte. 

 

Deze doelstellingen willen we bereiken door hier voor aandacht te vragen bij  de overheid, zorgverzekeraars en de artsenopleiding.

Een belangrijke stap hierin, is dat artsen in hun opleiding meer leren over de rol van voeding. Wij willen hieraan bijdragen door onder meer scholingen te organiseren met verschillende thema’s zoals diabetes mellitus, en ziekte zoals het prikkelbare darmsyndroom.  

Dat er door deze initiatieven al vorderingen worden gemaakt blijkt onder meer uit het onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de aandacht voor voeding en leefstijl in de opleiding tot arts. In dit onderzoek wordt Vereniging Arts en Voeding ook als bron vermeld voor het opzoeken van informatie over voeding en/ of leefstijl door artsen.

© 2016 by Vereniging Arts en Voeding  KVK nummer: 66432855