Please reload

Featured Posts

‘Dit is waarvoor ik arts ben geworden’

September 5, 2017

1/1
Please reload

Fietsen voor m'n eten

June 28, 2018

Mijn naam is Marja van der Ende en ik ben initiatiefnemer van ‘Fietsen voor m’n eten’. Sinds tien maanden fiets ik mijn eten bij elkaar bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, landwinkels en kleine winkeliers. Ik ben sinds de start van deze nieuwe leefstijl niet meer in de supermarkt geweest, om de verleidingen van bewerkte voeding te weerstaan.

Als gezondheidsprofessional voor mensen met (werk)stress, hoop ik het levende voorbeeld te zijn door adviezen zelf ook toe te passen. Vanuit mijn positie als consument kies ik nu bewust voor ongemak.

Mijn overgewicht, ontstaan door een patroon van gemak (mede door onvoorziene familieomstandigheden), is inmiddels met tien kilo afgenomen. Mijn energiepeil, fysieke conditie, creativiteit en levenskracht zijn merkbaar toegenomen. Dit heeft geresulteerd in:

  • een snel groeiende Facebookgroep in regio Westland (2200+ leden),

  • een regiokaart (150+ adressen),

  • een website met blogs met achtergrondinformatie over teelttechnieken, minder plastic verpakkingen en minder verspilling.

Oproep:

Dit initiatief heeft de potentie in zich om mensen in beweging te krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding te helpen maken. Ik droom voorzichtig van een landelijk platform met regionale kracht.
Om dit te realiseren, zijn mensen nodig die zich willen inspannen om:

  • zelf te fietsen voor hun eten en zo hun regio in kaart te brengen,

  • zelf een Facebookgroep te beheren en (foto)verslagen te schrijven van fietstochten,

  • een netwerk op te bouwen binnen de regionale agrarische/tuinbouwsector en kleine winkeliers

  • te bloggen / vloggen over de weg van ons eten naar ons bord.

Ook zoek ik subsidiemogelijkheden om dit initiatief financieel te ondersteunen, om landelijke dekking te realiseren. Ben je of ken je een fietser die enthousiast raakt bij deze oproep?

 

Vul dan het formulier in op: https://www.fietsenvoormijneten.nl/landelijk/

 

 

Please reload

© 2016 by Vereniging Arts en Voeding  KVK nummer: 66432855