Please reload

Featured Posts

‘Dit is waarvoor ik arts ben geworden’

September 5, 2017

1/1
Please reload

SURINAME PROJECT

July 31, 2018

 

Stichting D'Ons heeft Vereniging Arts en Voeding gevraagd om Twinning Partner te worden. Dit betekent dat wij in samenwerking een project gaan uitvoeren in Suriname om de bevolking daar te helpen met het enorme Diabetes Type 2 probleem. 14 tot 18% van de Surinaamse bevolking heeft diabetes type 2, dat is bijna 1 op de 5 volwassenen! Voorzitter van Vereniging Arts en Voeding, Tamara de Weijer is samen met diëtiste Karina Schenk half juli een week op bezoek geweest in Suriname om de samenwerking op te starten. Hier hebben zij de Surinaamse diëtisten scholing gegeven over voeding- en leefstijladviezen bij diabetes type 2 en kennis gemaakt met huisartsen Liesbeth Berggraaf en Lucien Kloof. Dr. Berggraaf en dr Kloof zijn 5 jaar geleden het initiatief One Stop Shop gestart om diabetespatiënten beter in kaart te brengen en te begeleiden. Deze aanpak heeft er in 5 jaar tijd al voor gezorgd dat het aantal amputaties drastisch is gedaald. De komende maanden gaan we onderzoeken hoe we hun prachtige initiatief kunnen ondersteunen.

 

 

 

 

Please reload

© 2016 by Vereniging Arts en Voeding  KVK nummer: 66432855